Odborný výcvik a praxe

Realizace odborného výcviku a učební praxe ve školní roce 2016/2017

V souladu s učebními plány jednotlivých oborů vzdělání podle školních vzdělávacích programů je odborná a učební praxe žáků organizována těmito formami:

  • učební praxe u studijního oboru Hotelnictví, Kosmetické služby a nástavbového studia Gastronomie
  • souvislá odborná praxe u studijních oborů Cestovní ruch a Analýza potravin
  • odborný výcvik v pravidelných týdenních intervalech u učebních oborů Kuchař-Číšník, Cukrář a Kadeřník
  • zahraniční praxe v délce trvání 2 měsíce – pouze pro gastronomické obory
  • cvičení,
  • exkurze do vybraných podniků, firem a organizací,
  • přednášky,
  • projektová výuka,
  • semináře,
  • besedy s odborníky z praxe,
  • účast na výstavách a soutěžích,
  • individuální a skupinová účast žáků na realizaci zadaných úkolů.

Studijní obory

Obor Hotelnictví

Učební praxe oboru Hotelnictví je vykonávána v 1.ročníku souvisle v bloku, ve vyšších ročnících ve stanovený den v týdnu.

V letních měsících pak žáci vykonávají blokovou odbornou praxi v rozsahu 10-15 pracovních dnů.

Praxe je vykonávána ve školní restauraci a na externích pracovištích sociálních partnerů školy:

  • Restaurace Buly Arena Kravaře
  • Hotel Bonum
  • Hotel Mamaison Ostrava
  • Clarion Kongress Hotel Ostrava
  • Hotel Mercure Ostrava

Obor Cestovní ruch

Učební praxe oboru Cestovní ruch je realizována v průběhu letních měsíců v souvislém bloku 10-15 pracovních dnů. O stanovený počet dnů praxe je jim krácen školní rok.

Po ukončení 1. ročníku žáci praktikují ve střediscích volného času Infocentrum Hlučín, Bospor Bohumín, rekreační středisko Skalka a Ridera sport.

Po ukončení 2. ročníku se pak žáci seznamují s provozem v golfových klubech.

Partnery školy jsou Golf klub Ostrava, golfový klub Lipiny a Kravaře

Mezi 3. a 4. ročníkem si žáci individuálně zajišťují praxi v cestovních kancelářích a agenturách.

Obor Analýza potravin

Učební praxe oboru Analýza potravin  je realizována v průběhu letních měsíců v souvislém bloku 10-15 pracovních dnů. O stanovený počet dnů praxe je jim krácen školní rok.

Po ukončení 1. ročníku žáci praktikují ve výrobních střediscích Penam Ostrava, Pekárna MˇK Šilheřovice a Masoma Klemens Zábřeh.

Po ukončení 2. ročníku se pak žáci seznamují s provozem hygienických stanic Ostrava a Opava.

Mezi 3. a 4. ročníkem si žáci zajišťují praxi individuálně.

Učební obory

Obor Kuchař-Číšník

Praktický výcvik oboru Kuchař-Číšník je realizován v týdenních blocích, v 1.ročníku na školní restauraci, ve vyšších ročnících na externích pracovištích sociálních partnerů školy:

  • Restaurace Buly Arena Kravaře
  • Hotel Bonum
  • Hotel Mamaison Ostrava
  • Clarion Kongress Hotel Ostrava
  • Hotel Mercure Ostrava.

Obor Kadeřník

Praktický výcvik oboru Kadeřník je realizován v týdenních blocích, ve školním salonu v Šilheřovicích a ve školním salonu Junior Ostrava – Mariánské hory.

Obor Cukrář

Praktický výcvik oboru Cukrář je realizován v týdenních blocích, v 1.ročníku na školní výrobně, ve vyšších ročnících na externích pracovištích sociálních partnerů školy

Cukrárna Jařabová Kravaře a Verona Hlučín.

Nástavbové studium

 Žáci všech oborů nástavbového studia raelizují praxi v rozmezí 2 týdnů za školní rok dle rozpisu na pracovištích školy nebo individuálně v souvislém bloku na zvoleném externím pracovišti.

© 2015 Polar televize Ostrava and Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.