Analýza potravin

  • Délka studia v letech: 4
  • Způsob ukončení: Maturitní zkouška
  • Mesíční školné: 500,- Kč
  • Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2017/18: Posuzován je průměrný prospěch za 2. pololetí 8. třídy a 1. pololetí 9. třídy. Doporučený průměr za 8. a 9. třídu je do 1,80.
    Přijímací zkoušky pro tento obor se konají z jazyka českého a literatury a matematiky.

Čtyřletý obor vzdělání s maturitou navazující na tradici potravinářských oborů v Šilheřovicích. Absolventi tohoto oboru naleznou uplatnění ve všech oborech potravinářského průmyslu, při výrobě biopotravin, ve skladovacích depech, laboratořích a obchodních potravinářských řetězcích. Absolvent bude disponovat znalostmi jednotlivých potravinářských technologií, kompetencemi v oblasti hygieny provozu, HACCP a v oblasti potravinářské legislativy. Absolventi také získají praktické dovednosti mikrobiologické a chemické, a proto budou moci pracovat v laboratořích firemních, akreditovaných, nebo státních jako laboranti při analýze potravin. Na vzdělání dosažené v tomto oboru navazuje univerzitní vzdělání zejména na Mendelově univerzitě v Brně, Baťově univerzitě ve Zlíně a na Vysoké škole chemicko – technologické v Praze. 02

Praktická příprava studentů probíhá v rámci laboratorních cvičení v laboratořích školy. Je kladen důraz na komplexní pochopení problematiky výroby potravin a jejich analýzy v podobě spolupráce s gastronomickými obory na naší škole. Laboratorní cvičení jsou doplněny blokovými praxemi, jejichž termíny jsou stanovovány s ohledem na kapacitu a výrobní cyklus potravinářských provozů a laboratoří.

Název oboru Analýza potravin
Kód oboru 29-42-M/01
Typ oboru Čtyřletý obor vzdělání s maturitou
Délka studia v letech 4
Způsob ukončení Maturitní zkouška
Název RVP pro oboru 29-42-M/01 Analýza potravin (č. j. 12 698/2007-23)
Mesíční školné 500,- Kc
Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2017/18 Posuzován je průměrný prospěch za 2. pololetí 8. třídy a 1. pololetí 9. třídy. Doporučený průměr za 8. a 9. třídu je do 1,80.
Přijímací zkoušky pro tento obor se konají z jazyka českého a literatury a matematiky.
Zdravotní způsobilost ke studiu oboru Zdravotní způsobilost je stanovena vyhláškou č. 671/2004 Sb. anařízením vlády č 211/2010 Sb. Dle přílohy č. 2 tohoto nařízení není obor vhodný pro uchazeče, kteří spadají do působnosti odstavce 3, 9a, 22 a 26.

Po dobu studia mají studenti možnost rozšiřovat svůj obzor v rámci spolupráce na národních projektech pro oblast potravinářství a svoji účastní na přednáškách, které jsou zaštítěny špičkovými odborníky z řad různých výrobních a kontrolních institucí.

© 2015 Polar televize Ostrava and Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.