Výroba jemného pečiva (kód: 29-002-H)

Znáte vůni pekárny? Baví Vás péct, připravovat, zdobit?

Jste kreativní, pečliví?

Zapojte se na naší škole do kurzu profesní kvalifikace Výroba jemného pečiva a staňte se kvalifikovaným odborníkem  v přípravě moučníků a jemného pečiva. Kurz je určen široké veřejnosti, osobám vedených na Úřadech práce České republiky, zaměstnancům v gastro oborech jako rozšiřující kvalifikace, ale i ostatním zájemcům, pro které je cukrařina  koníčkem či v práci.

Rozsah kurzu je 150 hodin, 120 hodin praktické a 30 hodin teoretické výuky.

Výstupem je Potvrzení o účasti v akreditovaném vzdělávacím programu a Osvědčení o získání profesní kvalifikace s celostátní platností.
Co potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu jemného pečiva
Zhotovování těst, hmot a polotovarů pro výrobu jemného pečiva
Dělení, tvarování těst, dávkování hmot, plnění před pečením
Pečení, smažení výrobků jemného pečiva
Příprava a použití náplní a polev pro výrobu jemného pečiva
Dohotovování a zdobení jemného pečiva
Uchovávání, balení a expedice jemného pečiva
Posuzování jakosti surovin a polotovarů pro výrobu jemného pečiva a hotových výrobků
Obsluha a seřizování strojů a zařízení na výrobu jemného pečiva
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v pekařské a cukrářské výrobě, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Prodej jemného pečiva
Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji jemného pečiv

ZDARMA Vás naučíme nové technologické postupy a předáme inovativní receptury!

Kurz je ukončen závěrečnou zkouškou, bližší informace naleznete na odkaze: http://www.narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-26-Vyroba_jemneho_peciva/revize-1027/hodnotici-standard/cast-7

Po celou dobu hodnocení je sledováno dodržování hygienických předpisů, předpisů bezpečnosti práce a techniky obsluhy, dodržování časového harmonogramu, estetická hlediska, profesionální chování účastníka kurzu.

Při hodnocení hotového výrobku bude provedeno senzorické hodnocení, kontrola jakosti a hmotnosti výrobku a provedena ochutnávka, při níž budou prokázány charakteristické vlastnosti typické pro daný typ výrobku (jemného pečiva). Předmětem hodnocení je i estetická stránka, kreativita a manuální zručnost uchazeče.

 

Zkouška PK Výroba jemného pečiva bude realizována 26.5.2020 od 8 hod.

Sledujte nás na Instagramu