Španělštináři navštívili „tapas bar Pata negra“

AktualityKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Španělštináři navštívili „tapas bar Pata negra“

V rámci poznávání španělské gastronomie jsme se vydali do „tapas baru“ Pata Negra v Ostravě. Majitel baru nás zasvětil do tajů španělské gastronomie.

Při konzumaci vynikajících tapas (chuťovky, které se ve Španělsku běžně podávají k pivu či vínu) jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí.

Víme, jak se krájí kýta jamónu, jaký je rozdíl mezi jamón serrano a jamón ibérico, co jsou to picos, jak se připravuje aioli nebo jaké koření se dává do španělské paelly.

Během poutavého vyprávění jsme postupně ochutnali jamón, salchichón, chorizo, studenou polévku – gazpacho, enasaladilla rusa nebo tortillu de patatas a na závěr jedinečnou paellu.

Z Pata negry jsme odcházeli nejen se spoustou nových informací, ale také obohaceni o jedinečný gastronomický zážitek.

Více ve fotogalerii.

Comments are closed.

Sledujte nás na Instagramu