Španělštináři navštívili „tapas bar Pata negra“

AktualityKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Španělštináři navštívili „tapas bar Pata negra“

V rámci poznávání španělské gastronomie jsme se vydali do „tapas baru“ Pata Negra v Ostravě na Nádražní ulici.

Majitel a jak sám sebe nazývá „jamonista“ Jiří nás zasvětil do tajů španělské gastronomie.

Při konzumaci vynikajících tapas (chuťovky, které se ve Španělsku běžně podávají k  pivu či vínu) jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí.

Víme, jak se krájí kýta jamónu, jaký je rozdíl mezi jamón serrano a jamón ibérico, jak degustovat olivový olej, co jsou to picos a jaké koření se dává do španělské paelly.

Během poutavého vyprávění jsme postupně ochutnali jamón, salchichón, queso, gazpacho,

enasaladilla rusa, teplou tortillu de patatas a na závěr jedinečnou paellu.

Z Pata negry jsme odcházeli nejen se spoustou nových informací, ale také obohaceni o jedinečný gastronomický zážitek.

Více ve fotogalerii.

Comments are closed.

© 2015 Polar televize Ostrava and Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.